Meten en controles

We meten en controleren wat er gebeurt in onze fabriek. Elke dag. Dat doen we om te weten hoe groot onze uitstoot is in de lucht en in het water. De resultaten van die metingen en controles bekijken we niet alleen zelf. We sturen deze ook op naar bijvoorbeeld de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA).

Cover voor Meten en controles

Een laboratorium onderzoekt ons afvalwater

Een voorbeeld van zo’n controle is de controle van ons afvalwater. Elke dag sturen we een beetje afvalwater op naar een laboratorium. Zij horen niet bij Parenco en beoordelen de kwaliteit van het water.

Cover voor

De ODRA geeft een vergunning aan Parenco

Om papier te mogen maken, hebben we een vergunning nodig. De ODRA heeft deze vergunning afgegeven aan Parenco. Daarvoor moeten we wel aan bepaalde eisen voldoen. Anders kan de ODRA de vergunning weer intrekken.

Cover voor

Hoe controleert de ODRA of Parenco aan de eisen voldoet?

De ODRA kan al onze metingen bekijken. En we zijn verplicht om afwijkingen zelf te melden. Ook komt de ODRA regelmatig op bezoek om te kijken of we aan alle eisen voldoen. Daar zijn vaste momenten voor, maar ze komen ook onverwacht op bezoek.

Niet alleen de ODRA controleert of we aan alle vereisten voldoen. Ook Rijkswaterstaat voert controles uit op het water dat we afvoeren in de Rijn.

Cover voor